Bike-adventure

Op de Hoge Bi fiets en gewone fietsen naar het museum van de heemkundekring Schaijk-Reek in “De Komme” te Schaijk.

De Heemkundekring heeft in samenwerking met Bike-Adventure een gezellig uitje georganiseerd voor jong en oud. Iedereen die graag wil zien hoe Schaijk en Reek er ruim een eeuw geleden uitzagen, mag dit uitstapje niet missen. Totale tijdsduur max. 3 uur.

Bij Bike Adventure wordt u opgevangen en er zal een uitleg gegeven worden hoe uw uitstapje zal verlopen. Tevens is er uitleg hoe om te gaan met de hoge fietsen, waaronder het afstappen en remmen, omdat dit een heel bijzondere ervaring is en niet voor iedereen is weggelegd, wordt er per 3 personen 1 Hoge Bi fiets meegegeven. Om op te kunnen stappen moet u minstens 1,60m lang zijn en niet bang zijn. Bij het afstappen komt ook een stukje flexibiliteit kijken. Personen boven de 110 kg, adviseren wij gebruik te laten maken van gewone fietsen om onnodige schade te voorkomen.

komma 6 bikeadventure 2

Vervolgens fietst u door de Bossen van Herperduin naar Schaijk. Hier wordt u door vrijwilligers van heemkundekring Schaijk-Reek opgevangen in “De Komme”, een heerlijk boerderijmuseum, waar u oude tijden zult herleven. U krijgt een bakje koffie of thee en er wordt wat verteld over het ontstaan en wat u te zien zult krijgen, waarna u een rondleiding door het museum krijgt.

Wat kun u verwachten?

Er is een slaapgedeelte ingericht met een echte bedstee, een eetgedeelte hoe vroeger de mensen leefden met een washok, een oud klaslokaal ingericht met oude boeken en meubels: een heerlijkheid om dit te zien, een smidse waar de smid vroeger zijn werk deed, de zolder is ingericht met allerlei attributen van verschillende beroepen, zoals de boer, timmerman, loodgieter en mandenmaker. Verder zijn er de eerste technische apparaten te zien.
Brabant was vroeger erg katholiek en er is beneden in het museum een afdeling van katholieke attributen, die ook zeer de moeite waard zijn.

Kortom een heerlijk museum welke u niet gauw zult vergeten.

Na ongeveer 1 uur stapt u weer op uw fiets en keert u terug naar Bike Adventure.

KOSTEN

€ 11.00 incl. combinatie hoge bi, fietsen en step incl. bakje koffie bij de heemkundekring