Foto's

De fotowerkgroep is een groep van ongeveer acht personen die actief bezig is met het scannen en benoemen van foto’s. Het doel hiervan is om de collectie foto’s digitaal geschikt te maken en op te nemen in ons Collectie-beheersysteem. Daarmee kunnen we ze op een later moment op het web publiceren met de benodigde en zo juist mogelijke omschrijving. Digitaal is ook beter voor de archivering en zijn de foto’s makkelijker in te passen bv bij activiteiten.

Klik hier voor de Beeldbank

 

Wij maken voor deze informatie gebruik van de kennis van de eigen werkgroepleden en de naslagwerken die beschikbaar zijn in onze eigen Heembibliotheek maar bv ok bij het BHIC. (Brabant Historisch Informatie Centrum) Ook gaan wij naar mensen toe waarvan wij denken dat ze over bepaalde foto’s wat meer geschiedenis en achtergrond kunnen vertellen, zodat wij betere toetsingspunten hebben om achter de juiste informatie te kunnen komen.

De foto’s kunnen van allerlei soorten onderwerpen zijn. b.v. personen, groepen personen, gebeurtenissen, straatbeelden van vroeger en nu, Huizen van vroeger en nu, Straatnamen van vroeger en nu, maar ook Voorwerpen, Beroepen, Gereedschappen, Klederdracht, noem maar op.

Enkele mooie foto's:


Heeft u foto's of documenten die u aan ons zou willen schenken(origineel of kopie) graag!

Deze kunt u afgeven in ons heemgebouw "De Komme" op woensdagavond* tussen 19.30 en 22.00uur. Er zullen dan leden aanwezig zijn om de foto's/documenten in ontvangst te nemen.

Bent u niet in staat ze persoonlijk te bezorgen? Per post of mail** zijn de foto's/documenten ook van harte welkom! Klikt u hier om naar onze contactgegevens te gaan.


* Om de 14 dagen en met uitzondering van feestdagen en de maand Augustus
**Let op! Graag de kwaliteit van de scan zo hoog mogelijk(minimaal 200dpi)